Tercüme İşlemleri

Sevgili arkadaşlar!

Yeminli ve Noter tercümeler için yeterli resmiyete sahibiz. Belgeleri göster


Dilbiliminde çeviri, bir dildeki bir metnin başka bir dile aktarılması işlemini ve bu süreç sonucunda elde edilen ürünü anlatmak amacıyla kullanılır. Çevrilecek metin ve dil kaynak metin ya da kaynak dil, çeviri yapılacak metin ya da dil ise erek metin (hedef metin) ya da erek dil olarak adlandırılır. Çeviri, sözlü ya da yazılı olarak yapılabilir. “Çeviri” sözcüğü Arapça kökenli bir Türkçe kelime olan “tercüme” sözcüğü ile eşanlamlıdır. Çeviri yapan kişi anlamında “çevirmen” sözcüğü kullanılmakta olup “yazılı çeviri” yapan kişi için mütercim kelimesi, “sözlü çeviri” yapan kişi için ise tercüman kelimesi kullanılır.

A.    Sözlü Tercüme Hizmetleri

Grubumuz çok çeşitli alanlarda (hukuki, dinî, akademik, tıbbi, teknik, finansal, ardıl ve simültane vb.) tercüme hizmetlerini sunmaktayız.

     

Tercüme isteklerinizi, e-posta yoluyla, çalışma saatleri dışında da ulaştırabilirsiniz. Fiyat ve süre teklifimizi teyidiniz üzerine çeviriye başlanır ve çevrilen metin, isteniyorsa tasdik işlemleri tamamlanarak, dilediğiniz teslim şekliyle (e-posta, posta, kargo vb.) en kısa sürede sizlere ulaştırılır.

sag_resim  

Sözlü Tercümenin Kısaca Tarihçesi Sözlü çeviri çok daha eskiye dayansa bile ilk yazılı çeviri örneklerine Sümerlere ait tabletlerde rastlanır. Farklı dillere sahip toplumlar arasında yapılan resmi antlaşmaların farklı iki ya da daha fazla dilde yazılı olarak tespit etme gereksinimi ilk çeviri örneklerinin ortaya çıkmasına yol açmıştır. Çeviriyi geliştiren ikinci önemli gereksinim ise dinsel metinlerin başka dillere aktarılma isteğidir. Örneğin, 72 çevirmen tarafından 72 günde bitirildiği rivayet edilen Septuaginta, İbraniceden Eski Yunancaya Eski Antlaşma çevirisi, milattan önce 247 yılında ortaya çıkmıştır. Mısır hiyerogliflerin çözülmesinde önemli bir role sahip Rosetta Taşında ise (M.Ö. 196) aynı metin hem Mısırca hem de Eski Yunanca olarak yer almaktadır.

B.    Yazılı Tercüme Hizmetleri

yazili-tercume

 

Tercüme Ettiğimiz Diller

  1. Arapça Tercüme
  2. Azerbaycanca Tercüme
  3. İbranice Tercüme
  4. İngilizce Tercüme
  5. Kazakça Tercüme
  6. Kırgızca Tercüme
  7. Özbekçe Tercüme
  8. Rusça Tercüme
  9. Süryanice Tercüme
  10. Tatarca Tercüme
  11. Yunanca Tercüme

Yorum bırakın